Kultspel som fortfarande är stora

Posted by Danny Bergström on februari 15, 2016
Spel

9694687-i-love-video-gamesVi har alla några härliga minnen om spel vi spelade i pyjamasen varje lördagsmorgon medans vi var små. Många av dessa spel har fått oss se tillbaka med en stark känsla av nostalgi och nästan en avsaknad för något som kan motsvara den härliga känslan. För oss var detta inte bara spel, de var inte bara en upplevelse. De var våra legendariska äventyr vi uppspelt berättade om för våra föräldrar och vänner. Vi kunde prata om hur vi slogs mot bossar och hur vi räddade världen.Ja dessa var underbara stunder och spelen gav en härlig känsla när vi klarade ut dem. Samtidigt blev vi lämnade med en bitter tomhet av att vi klarat spelet och är klar med resan. Vad skulle fylla detta gap nu? Idag så finns det många spel av hög kvalitet men många menar att guldtiden för spel är över. Jag tror inte det men här har vi en återblick på två av våra mest eftertraktade spel.

Legend of Zelda

Denna serie som väckte en känsla av ett episkt äventyr har etsat sig fast i våra sinnen, för många var detta det första äventyrspelet som man spelade. Vi ser ofta tillbaks på mästerverk som dessa med en nostalgisk suck över hur underbart det var att spela dem. Som tur är så får vi med jämna mellanrum en ny chans att åter igen ge oss ut på en ny resa i Hyrule.

Super Mario Bros

Mario och Luigi, de två rörmockarna som man alltd förknippar med varandra på ett eller annat sätt. Denna spel serie som la grunden för vad en bra plattformsspel ska vara. Vi har under många år älskat dem och Mario själv har blivit en legendarisk ikon för spelvärlden. Mariospelen är fortfarande starka med Nintendo som alltid gör nya äventyr för vår älskade rörmockare. Hans bror däremot har tyvärr inte fått se lika mycket men de få titlar han har under sitt bälte är inte helt utan rättvisa.