Counter Strike – spelen

Posted by rnn.yqe. on april 24, 2018
Spel

För de som inte vet vad Counter Strike är så är det ett datorspel. Men det att säga det enkelt, då det egentligen är så mycket mer. Det första spelet i serien släpptes redan 1999 och har sedan dess blivit extremt populärt. År 2010 hade spelet sålts i över nio miljoner exemplar.

Spelupplägg

Counter Strike är ett first-person shooter-spel som spelar över internet med fysiska motståndare, alltså ett multiplayer-spel. Alltså måste spelet spelas av flera personer samtidigt Spelet spelas även i 3D. Att det spelas i 3D betyder att det som visas på din bildskärm motsvarar vad din spelfigurs synfält. Spelet utspelar sig alltid i nutid.

Spelsätt

Counter-Strike går ut på att två lag kämpar mot varandra i en simulering av ett terroristdåd. Som mest kan 32 spelare spela samtidigt i spelet. Du kan välja mellan att vara med i två olika lag. Du kan antigen vara en av terroristerna, eller vara med i insatsstyrkan. Du kan även välja att vara en åskådare, men då är du inte en aktiv spelare, utan följer enbart de andra spelarna.

Gameplay

Counter-Strike har ett gameplay som är uppdelat i rundor. En runda börjar med att alla spelare bli placerad lagvis på ett spelfält. På detta fält kan de förflytta sig och interagera med sina mot- och medspelare samt med omgivningen. En runda kan endast avslutas genom att ett lag vinner. Vinner gör man genom att genomföra ett uppdrag. Endast när det är klart och man vunnit kan en ny runda påbörjas.

E-sport

I många år nu har Counter Strike varit ett dominerande spel inom just e-sport. Där finns massvis med turneringar och evenemang som man kan delta i, som även har prispengar involverat. För dem som inte vet det är e-sport ett samlingsbegrepp för tävlingar som genomförs genom datorer och spelkonsoler. Idag finns det även spelbolag som erbjuder odds på olika e-sporter är spelare kan satsa på vilka som vinner. Här är Counter Strike en av de e-sporter som det går att betta på.