De roligaste speltyperna

Posted by Danny Bergström on augusti 13, 2015
Spel

man spelar på laptop

Tack vare att datorspel är ett så otroligt stort område finns det otroligt mycket att välja mellan när det kommer till spel och genrer. Här kommer våra tips på de överlägset mest roliga speltyperna. 

Lyckospel

Till en början måste vi utan tvekan ta upp olika typer av turspel då de många gånger kallas för just lyckospel. Spelautomater är kanske det överlägset mest roliga, speciellt idag då spelen har otroligt bra grafik och story som kan göra vilken spelare som helst intresserad. Då de dessutom varierar mycket i både grafisk stil och spelmekaniker behöver man aldrig känna sig uttråkad eller att man har lite spel att välja bland. Förutom spelautomater så brukar man även räkna spel så som bingo lotto. Där är spelet i sig kanske inte lika lockande men chansen att dra hem storvinsten är dock minst lika aktuell.

Sandlådespel

Spel där spelarens kreativitet tar över är även det en av de måst underhållande formerna av spel. Bland exemplen hittar vi svenska Minecraft som för några år sedan, tillsammans med företaget Mojang, såldes till Microsoft för hela 2,5 miljarder dollar. Det är i dagens pengar över 21 miljoner svenska kronor. En av de stora anledningarna att spel som Minecraft blir så uppskattade och populära är att de tillåter spelaren skapa precis vad de vill inom spelvärlden. Det är inte utan anledning som spelet många gånger kallas ett digitalt lego.

Rollspel

Vårat sista nominering till titeln roligaste spelgenren är rollspelen som sina gigantiska och detaljerade världar skapar en helt unik spelupplevelse. Serien Elder Scrolls är kanske det främsta västerländska exemplet på denna genren och har i varje utgåva gett oss en helt ny värld som är flera kilometer stort åt varje håll. I spelet har man möjligheten att skapa sin egen karaktär både när det gäller utseende och dess personlighet och styrkor.