Klassiska dator- och TV-spel

Posted by rnn.yqe. on september 17, 2014
Spel

TV- och datorspel är något som i stort alla som vuxit upp under 1980-talet eller senare spelat, vilket inte är så konstigt eftersom det som bekant är så vansinnigt roligt att spela både dator- och TV-spel. Genom åren har det också funnits en rad kända spel som tagit världen med storm. Här tittar vi lite närmare på några av de riktiga klassikerna.

Super Mario

Spelet som lanserades år 1985 av Nintendo är kanske det mest kända TV-spelet genom tiderna. Sedan första versionen i form av Super Mario Bros har spelet kommit i en hel uppsjö av olika versioner, som till exempel Super Mario World, Super Mario 64, Super Mario Galaxy samt Super Mario 3D.

Historien i spelen är ofta densamma. På egen hand eller med hjälp av Luigi, Toad och prinsessan Peach ska Mario rädda världen från ondska. Kan det bli mer spännande?

World of Warcraft

Rollspelet World of Warcraft är kanske det idag mest kända datorspelet. Spelet har blivit mycket populärt och spelas av miljontals spelare världen över. En av förklaringarna till spelets framgångar är troligtvis att det innehåller så många olika element i form av både spänning samt en hel del strategi och taktik.

World of Warcraft är ett spel i fantasygenren och utspelar sig i de två världarna Azeroth och Outland där det med sin karaktär gäller att ta sig fram och avancera upp i hierarkierna.

Grand Theft Auto

Grand Theft Auto, eller GTA som det kallas i folkmun, är en av världens genom tiderna mest framgångsrika spelserie. Första versionen lanserades år 1997 och den senaste kom förra året i form av GTA V, ett spel som fick stor uppmärksamhet framför allt på grund av sin avancerade grafik. Spelet har delvis varit föremål för kontrovers eftersom det helt enkelt går ut på att stjäla bilar.