De Populäraste Onlinespelsegmenten

Posted by Danny Bruen on februari 03, 2016
Spel

4797525-online-gamingI dagens spelvärld så är onlinespel klart den som står högst upp på listan över vad folk spelar mest. Så vad är det människor spelar? Det kan vara allt ifrån spel som Dota 2 till enkla flash spel.

Flashspel

För de läsare som tillhör en något äldre generation så borde orden “Macromedia Flash” låta bekant. För er yngre läsare så är nog bara det kortare av de två vara bekant. Flashspel har funnits länge och har alltid hjälpt oss igenom svåra, jobbiga och fruktansvärt tråkiga stunder. Dock så visar trender på att flashspel blir lite mindre poplära i samband med att appspel dyker upp mer och mer.

Massive Multiplayer Online (MMO)

MMO är en genre som växt sig enormt stor, speciellt med hjälp av spel som World of Warcraft, Guild Wars 2 och Planetside 2. Dessa spel är precis som namnet antyder, massiva mängder spelare som spelar tillsammans i enorma världar. Det finns många gratis MMO spel som skapar goda möjligheter att spela med vänner och ha roligt. Idag kan nog många gamla spelare säga att de funnit allt ifrån kärlek till starka vänskapsband via denna genres intressanta spel.

MOBA spelen

Att säga att någonting är Multiplayer Online Battle Arena, MOBA, är lite vagt idag. Det kan innefatta spel då som inte är bara LoL och Dota utan även spel där CoD och Battlefield passar in. Sedan finns det alltid unika utstickare som till exempel Chivalry: Medieval Warfare där du spelar som en medeltida soldat i arenor. Spelet innehåller till och med kartor som är special designade arenor för antingen en-mot-en eller flera spelare. Oavsett vad du anser som passar in på denna lösa och vaga genre så är det helt klart en populär genre.